Broccolliteler Verdonk uit Wervershoof (still uit video)

WERVERSHOOF –Broccolliteler Verdonk uit Wervershoof

Van de tien kandidaten zijn er drie melkveehouder, van wie er twee zelf kaas maken. Twee van deze ondernemers werken biologisch en een werkt biologisch-dynamisch. De melkveehouders komen uit Groningen, Gelderland en Noord-Holland. Drie van de tien topondernemers zijn varkenshouder. Twee van hen hebben er een akkerbouwbedrijf naast. De varkenshouders zijn actief in Brabant, Zeeland en Drenthe. In het groente- en fruitsegment zijn twee kanshebbers broccoliteler, in Noord-Holland en Friesland. De derde, uit het Westland, is de grootste radijsteler van Nederland. Een bloembollenteler uit Noord-Holland completeert het gezelschap.

Update 1 maart

Mts.René Verdonk Broccoli is doorgedrongen tot de laatste 5 genomineerden voor Agrarisch Ondernemer 2016. Voor de publieksprijs kan (eenmaal per email adres) gestemd worden op:www.agrarischondernemer.nl/stemmen/

Jury

De onafhankelijke jury staat onder leiding van Albert Jan Maat van LTO Nederland. De jury kiest vijf genomineerden die het in de finale tegen elkaar opnemen. De jury let op de technische en financiële resultaten, maar ook innovatie en milieu wegen zwaar mee.

Bekendmaking

De prijs wordt uitgereikt op 31 maart. Op deze dag wordt ook de Publieksprijs uitgereikt aan de ondernemer die de meeste publieksstemmen weet te vergaren. De winnaar ontvangt een geldbedrag van € 12.500.

Rene Verdonk

Vollegrondsgroentetelers René Verdonk en Sabine van den Berg begonnen met geleende machines en een gehuurde schuurkas. In een kleine twintig jaar bouwden ze een succesvol broccolibedrijf op. Rendement maak je zelf, zeggen zij. Lees het complete interview via www.agrarischondernemer.nl

Bedrijfsgegevens

René Verdonk (44) en Sabine van den Berg (45) vollegrondsgroentetelers in Wervershoof

• 185 hectare broccoli
• telen, verpakken en vermarkten van broccoli
• 24 seizoensmedewerkers

Video

Telefoonnummer