Samen met facilitair bedrijf Hago Next hebben wij de 15e editie van de Goede Praktijken Competitie gewonnen! Zowel Hago als wij hebben het werk van onze medewerkers zo aangepast dat het fysiek minder zwaar is. Winnaars krijgen een klein geldbedrag en zijn tevens de Nederlandse nominaties voor de Europese competitie in Bilbao in 2022.

De competitie is georganiseerd door Het Europees Agentschap voor veiligheid en gezondheid op werk (EU-OSHA) en het Nederlands Focal Point en heeft als doel om organisaties die de risico’s rond lichamelijke belasting op het werk actief beheersen in het zonnetje te zetten en goede praktijken te delen. Elke editie is er in twee categorieën een prijs te winnen. Wij wonnen de prijs voor bedrijven met minder dan 100 werknemers en Hago Next uit Capelle aan den IJssel won de prijs voor bedrijven met meer dan 100 werknemers.

Juryrapport

De vakjury was zeer te spreken over de winnaars, Jos de Lange (TNO, manager NL-Focal Point) namens de vakjury:

“We waren erg onder de indruk van de aanpakken van Hago Next en Verdonk Broccoli. De integrale aanpak van fysieke overbelasting bij Hago Next is uniek voor de schoonmaaksector. Technische aanpassingen bij de bron en bijvoorbeeld ergo-coaches die de medewerkers de juiste schoonmaaktechnieken aanleren, geven aan dat de aanpak van Hago Next breed en professioneel opgepakt is. Bij Verdonk Broccoli zagen we dat ze verder gaan dan de wettelijke vereisten en structureel met verbeteringen bezig zijn. Bijvoorbeeld het feit dat nu iedereen kan inpakken, ongeacht of je groot of klein of fysiek sterk bent, betekent winst. En ook hier is individuele coaching belangrijk. Het gaat hier om werk dat in alle landen van de EU uitgevoerd wordt. De reikwijdte van de oplossingen is dus groot. Als jury vinden we daarom dat beide bedrijven terechte winnaars zijn van Goede Praktijken.”

Goede Praktijken Podcast: De automatische palletiseermachines van Verdonk Broccoli

Link:

 

 

Telefoonnummer