Geroosterde broccoli

Ook heerlijk als barbecue gerecht

Ingrediënten

  • Broccoli stronken (tip, gebruik er maar gelijk 2)
  • Olijfolie
  • Zeezout

Eventueel roosteren samen met knoflook.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Snijd alleen het onderste plakje van de stronk af. Laat de rest van de stronk eraan zitten, dit is namelijk heerlijk om te roosteren en zo gooi je ook veel minder weg.

Snijd de broccoli in medium plakken. Dat hoeft allemaal niet zo precies, plakjes en stronkjes en kruimels werken allemaal prima. Doe de broccoli in een kom en schenk er een flinke scheut goede olijfolie bij en strooi er wat (grof) zeezout over. Meng alles met je handen goed door elkaar en verspreid daarna over het bakblik. Niet op elkaar stapelen, maar naast elkaar leggen. Eventueel in 2 batches als je bakblik te klein is. Zet je bakblik in de oven en bak voor 15-20 minuten totdat de broccoli gaar is en een goudbruin korstje krijgt langs de randjes of bovenop. Houd het de laatste 10 minuten wel goed in de gaten, want het kan snel gaan. Haal eventueel kleine stukjes broccoli er eerder uit. Serveer warm bij het hoofdgerecht of bewaar in de koelkast voor de volgende dag als snack.

Ook lekker om ze te roosteren met knoflook en/of te bestrooien met (Parmezaanse) kaas. Een paar drupjes citroen maken het extra lekker.

Telefoonnummer