Winnen doe je met zijn allen

team VerdonkBroccoli
Verdonk Broccoli bestaat nu ruim 20 jaar. In die tijd is er veel veranderd. Inmiddels bestaat het uit een team van 30 enthousiaste medewerkers. Gezamelijk zijn zij goed voor de teelt en verwerking van 2,5 miljoen kilo, ofwel 250 hectare broccoli per seizoen.

Natuurlijk kunnen we deze prestatie alleen maar neerzetten met een goed geolied team van vakmensen wat intensief samenwerkt.

René & Sabine

René & Sabine

Eigenaren van René Verdonk Broccoli

René en Sabine hebben elkaar ontmoet tijdens hun studie op het HAS in Den Bosch.  Samen vormen zij de maatschap Verdonk Broccoli. Daarbij hebben ze een duidelijke rolverdeling: René zorgt voor de teelt en Sabine coördineert alles eromheen. De aansturing van het team vinden zij elk seizoen weer een uitdaging, maar samenwerken met zo’n diverse groep levert ook veel mooie dingen op.

Naast het bedrijf hebben ze twee kinderen, Juliët en Maarten.  Daarnaaast zijn ze beiden in het verenigingsleven actief; Sabine onder andere in het bestuur van Oxin-Growers en bij werkgeversvereniging  de LAT en René in Oranje comité Maxima’al en als jeugdcoach bij handbalvereniging VVW.

Rob Tessel

Rob Tessel

logistiek & planning

Na zijn jarenlange carrière als vrachtwagenchauffeur was het een aantal jaar geleden voor Rob tijd voor wat nieuws.

Bij Verdonk Brocolli heeft hij de uitdaging op zich genomen om alle broccoli netjes verpakt op het juiste tijdstip klaar te hebben staan voor transport. Dit betekent veel overleg met afnemers, chauffeurs en personeel, maar met zijn vlotte babbel zit dat wel goed.

Naast zijn werk geniet Rob met volle teugen van zijn gezin met 3 kinderen en van zijn cluppie AZ, waar hij vaste toeschouwer is. In Nibbixwoud is Rob graag geziene gast op vele feestjes, waaronder natuurlijk ‘de Kermis’

Jon Ettes

Jon Ettes

Huisvesting & Onderhoud

​Ook Jon heeft de vrachtwagen aan de kant gezet om bij Verdonk Broccoli te komen werken. Hij miste het werk buiten en kan nu op het land tussen de broccoli zijn hart ophalen.

Tijdens het oogstseizoen zorgt Jon samen met René voor de gewasverzorging en voert hij noodzakelijke reparaties uit. In de winter zorgt Jon ervoor dat alle machines worden nagekeken, zodat zij in het seizoen weer goed kunnen worden ingezet.

Als Jon naar huis gaat, staan zijn twee zoontjes al op hem te wachten. Dan moeten de speelgoedtractoren uit de kast en wordt het werk in het klein nog een keer overgedaan. Deze jongens vormen nu al de nieuwe generatie bij Verdonk Broccoli.

Martin

Martin

Aanvoerder oogstploeg en tractor chauffeur

Inmiddels werkt Martin alweer een dikke 10 jaar op ons bedrijf. Martin heeft zijn vrouw in Nederland leren kennen, waarna hij in Polen met haar is getrouwd. Zij hebben twee zoons en ervoor gekozen om ze in Polen op te laten groeien. Op een prachtige locatie heeft Martin een huis voor zijn gezin gebouwd, waar zij met veel plezier wonen.

In het voorjaar komt Martin naar Nederland om tijdens het broccoliseizoen bij ons op het bedrijf te werken. Tijdens deze periode woont hij, samen met nog 21 collega’s, op het bedrijf.

Martin is leider van één van de oogstploegen. Samen met de jongens gaat hij het veld op en zorgt dat de broccoli op het juiste moment gesneden wordt. Daarnaast is hij heel bedreven in het besturen van de tractor en je ziet hem dan ook met veel plezier het land bewerken.

Sławomir

Sławomir

oogstplanner en teamleider veldploeg

Slawomir woont in Polen, maar komt al vroeg in het voorjaar naar Nederland om vanaf de start van het plantseizoen te helpen. Het werk bestaat dan uit planten, doek leggen (over de planten heen) en onderhoud.

Als de oogstperiode aanbreekt, is Slawomir verantwoordelijk voor de oogstplanning. Hij overlegt met de oogstploegen wanneer zij waar moeten snijden. Daarnaast blijft hij de tractor met plantmachine besturen en is hij tot eind juli dagen op het veld te vinden met zijn plantploeg.

In 2016 is Slawomir met Karolina getrouwd in Polen en inmiddels hebben zij een zoontje. Natuurlijk gaat hij graag terug naar zijn gezin, maar vindt hij het werk in de broccoli ook heel mooi.

Telefoonnummer