Winnen doe je met zijn allen

team VerdonkBroccoli

Verdonk Broccoli bestaat nu ruim 25 jaar. In die tijd is er veel veranderd. Inmiddels bestaat het uit een team van 40 enthousiaste medewerkers. Gezamenlijk zijn zij goed voor de teelt en verwerking van ruim 3 miljoen kilo, ofwel 300 hectare broccoli per seizoen.

René & Sabine

René & Sabine

Eigenaren van VerdonkBroccoli

We hebben elkaar ontmoet tijdens onze studie op de HAS in Den Bosch. Nu vormen wij al jaar en dag de Maatschap VerdonkBroccoli. Daarbij hanteren we een duidelijke rolverdeling:  René zorgt voor de teelt en Sabine coördineert alles erom heen. 

De aansturing van het team vinden we elk seizoen weer een uitdaging, maar samenwerken met zo’n diverse groep levert ook veel mooie dingen op. Onze twee kinderen, Juliët en Maarten, sturen inmiddels de nieuwe generatie seizoensmedewerkers aan. Onlangs hebben we met ons gezin daarnaast een nieuwe uitdaging gevonden in de opbouw van Verdonk Colombia, maar daarover later meer.

Jon Ettes

Jon Ettes

Huisvesting & Onderhoud

​Het is inmiddels al weer een aantal jaar geleden dat Jon de vrachtwagen aan de kant heeft gezet om bij VerdonkBroccoli te komen werken. Hij miste het werk buiten en kan nu op het land tussen de broccoli zijn hart ophalen.

Tijdens het oogstseizoen zorgt Jon samen met René voor de gewasverzorging en voert hij de noodzakelijke reparaties uit. In de winter zorgt Jon ervoor dat alle machines worden nagekeken, zodat zij in het seizoen weer goed kunnen worden ingezet. Daarnaast coördineert hij de werkzaamheden in de huisvesting op het bedrijf en is hij het eerste aanspreekpunt voor de bewoners.

Jon is getrouwd en heeft 2 zoontjes. Het enthousiasme voor zijn vak wordt bij de jongens met de paplepel ingegoten. Vaak komen zij op zaterdag en in de vakantie mee om op de tractor mee te rijden of te helpen met allerlei klusjes.

Sławomir

Sławomir

Oogstplanning en planten

Slawomir woont in Polen, maar komt al vroeg in het voorjaar naar Nederland om vanaf de start van het plantseizoen te helpen. Het werk bestaat dan uit planten, doek leggen (over de planten heen) en onderhoud.

Als de oogstperiode aanbreekt is Slawomir verantwoordelijk voor de oogstplanning. Hij overlegt met de oogstploegen wanneer zij waar moeten snijden. Daarnaast blijft hij de tractor met plantmachine besturen en is hij tot eind juli dagen op het veld te vinden met zijn plantploeg.

Slawomir heeft een huis in Polen. Daar woont hij met zijn vrouw en kind. In de winter brengt hij, samen met zijn zoontje, graag uren op de bank door. Beiden zijn namelijk gek op film. Daarnaast beheert hij de fauna in het natuurgebied in de buurt van zijn dorp samen met een aantal andere vrijwilligers.

Marta Durak

Marta Durak

Logistiek en planning

In vier jaar is Marta opgeklommen van verpakkingsmedewerker naar teamleider van de verpakkingsafdeling. Zij zorgt ervoor dat de broccoli op tijd en netjes verpakt klaarstaat voor transport. Dit betekent veel overleg met afnemers, chauffeurs en personeel, maar dat is haar zeker toevertrouwd.

Marta voelt zich als een vis in het water met haar werk in Nederland, maar ze gaat ook graag terug naar Polen om tijd met haar zoon en familie door te brengen.  Marta maakt het iedereen graag naar het zin, een eigenschap die zeker van pas komt  in haar contact met afnemers.

Lucas Bakkum

Lucas Bakkum

Technische dienst

Lucas werkte als scholier al 3 jaar bij ons toen hij zijn diploma Automotive haalde. Omdat hijnog te jong was om op de vrachtwagen te mogen rijden en geen inspiratie had om door te leren is hij bij ons aan de slag gegaan. En wij zijn erg blij met deze ‘jonge hond’ .

Lucas heeft een goed technisch inzicht en een voorliefde voor tractoren. Hij repareert veel machines en voert onderhoud uit aan onze tractoren. Natuurlijk brengt hij in het seizoen ook veel tijd door op de tractor. En is hij onze GPS-specialist.

Lucas werkt graag samen met onze groep scholieren en leert ze veel over de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.

Marcin Smoron

Marcin Smoron

Oogst en veldwerk

Marcin werkt al meer dan 15 jaar op ons bedrijf.  Hij heeft zijn vrouw in Nederland leren kennen, maar is in Polen met haar is getrouwd. Zij hebben samen twee zoons en kiezen ervoor om hun kinderen in Polen op te laten groeien. Op een prachtige locatie heeft Marcin een huis voor zijn gezin gebouwd, waar zij met veel plezier wonen.

Marcin is leider van één van de oogstploegen. Samen met de jongens gaat hij het veld op en zorgt dat de broccoli op het juiste moment gesneden wordt. Hij rijdt de broccoli naar het bedrijf waarna hij ervoor zorgt dat deze, voorzien van de juiste informatie, op de juiste plaats in de koelcel wordt gezet. Daarnaast is hij heel bedreven in het besturen van de tractor. Marcin heeft plezier in zijn werk, en dat kun je zien.

Tomasz Janicki

Tomasz Janicki

Oogst en veldwerk

Tomasz is een rustige jongen die je niet snel zult horen en niet graag opvalt. Maar door de inzicht en vaardigheid die hij vertoont op zijn tractor valt hij ons juist op.

Van begin maart tot eind juli zorgt hij ervoor dat het land in de best mogelijke staat is voor het planten. Tomasz maakt veel onregelmatige uren, maar heeft daar weinig klachten over. Vanaf de zomervakantie tot het einde van het seizoen stuurt hij de tweede oogstgroep aan en brengt de geoogste broccoli naar het bedrijf.

In de winter geniet Tomasz ook samen met zijn vrouw en zoontje van zijn vrije tijd in Polen. Hij heeft een prachtig nieuw huis daar met een grote tuin grenzend aan een riviertje. Zijn eigengemaakte likeur is berucht bij ons hele team!

Telefoonnummer