Gesmoorde broccoli van Onno Kleijn
Eigenlijk het enige recept wat je nodig hebt. Dit kun je elke dag wel eten!
Ingrediënten
- 500 g Broccoli
- Paar teentjes knoflook
- Olijfolie
- Zout
Bereidingswijze
Verwijder van de broccoli alleen het lelijke eind van de steel, maar laat de rest zitten. Verdeel de stronk nu vanuit de roosjes in de lengte in stukken, zodat je een aantal strips steel met een roos eraan krijgt.
Kneus de knoflookteentjes en doe die met een scheutje olijfolie in de koekenpan. Doe er de broccoli bij en bak alles zachtjes.
Zorg er trouwens voor dat de pan goed horizontaal staat, anders loopt de olie naar een kant en dan bakt het niet gelijkmatig. Giet nu een klein beetje water in de pan, iets van twee eetlepels, voeg zout toe en sluit af met een deksel. Laat de broccoli op een redelijk laag vuur garen en draai nog eens om. Een minuut of 10 is genoeg.
bron: Okoko
Tip:
Groenten in water koken is eigenlijk doodzonde, want bij het afgieten verdwijnt niet alleen water, maar ook smaak. Met bovenstaande smoormethode zul je zien hoe lekker broccoli kan zijn! – Onno Kleyn