René Verdonk Broccoli teelt meer dan de naam doet vermoeden

Verdonk Broccoli teelt meer dan de naam doet vermoeden

Het hoofdgewas bij Verdonk broccoli is , hoe kan het ook anders, broccoli. Maar sinds vorig jaar leveren wij ook broccoleaf. Broccoleaf is het blad van de broccoliplant. Het oogstseizoen voor broccoli (en broccoleaf) loopt van eind mei tot begin november.  Naast broccoli telen wij op kleinere schaal Palmkool, ook bekend als Cavolo nero, en bimi. Zowel Palmkool als Bimi kan geleverd worden van begin juli tot eind oktober.

broccoli
Broccoli is een groente die verwant is aan bloemkool. Van broccoli worden de nog gesloten bloemknoppen gegeten. Deze prachtige groente zit barstensvol gezondheid!

palmkool
Palmkool is het stevige broertje van Boerenkool. Hij is steviger maar ook knapperiger en sterker van smaak. Deze kool met prachtig blauw-groen blad, groeit als een soort palm de lucht in

broccoleaf
Deze groente was er al jaren maar is al die tijd over het hoofd gezien. Broccoleaf zijn de bladeren die rondom de broccoli groeien en bevatten zelfs nog meer nutriënten dan broccoli.

Alle bovenstaande producten leveren wij uit onder het merk “Van de Kromme Leek”. Om de consument tegemoet te komen in het gebruik van onze nieuwe producten hebben wij een speciale consumenten website gelanceerd met uitleg over de producten, recepten en de wijze waarop wij telen:

Van de Kromme Leek; eerlijk & duurzaam van Noord-Hollandse bodem
Telefoonnummer