Broccolinoedels met varkensvlees & cashewnoten

Dit recept is vooral bij onze kinderen favoriet.

Ingrediënten

  • 500 gr Broccoli
  • 500 gr Varkensvleesreepjes
  • 300 gr Woknoedels
  • 3 Lente-uitjes
  • 2 el Sojasaus
  • 1 el Sherry
  • 2 tl Maizena
  • 2 tl Sesamzaadjes
  • cashewnoten
  • 1 tl Honing
  • 1 tl Sesamolie

Bereidingswijze

Doe de reepjes varkensvlees in een kom. Meng 1 el soja, de sherry en maïzena door elkaar, roer het vlees erdoor en laat het 1 uur staan.

Snijd de lente-uitjes in schuine reepjes van circa 1 cm. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan.

Verhit boter of olie in een wok. Voeg het gemarineerde varkensvlees toe en bak het al omscheppend op hoog vuur circa. 3 minuten.

Voeg de lente-ui toe, warm 1 minuut door en voeg de rest van de sojasaus en de honing toe. Laat 2 minuten pruttelen.

Kook intussen de broccoliroosjes beetgaar in ca. 4 minuten en de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de broccoliroosjes en de noedels af en meng beide in een pan met de sesamolie. Bestrooi met de sesamzaadjes en cashewnoten en serveer met het vlees.

× Hoe kunnen we je helpen?