Broccoli-aardappel soep
Simpel, snel, lekker en gezond. Met ingrediënten die je het hele jaar door kunt verkrijgen.
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 gehakte knoflook teentjes
- 2 broccoli’s in in roosjes gesneden
- 1 kleine aardappel in stukjes gesneden
- 1 kleine uien, in stukjes gesneden
- 4 kopjes groente- of kippenboullion
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
Verwarm de olie in een grote soeppan. Voeg de knoflook, broccoli, aardappelen en uien toe en kruid naar smaak met zout en peper.
Na 7 tot 10 minuten, als de uien gekarameliseerd is, kun je de bouillon erbij doen. Doe de deksel op de pan en laat de soep zo’n 15 tot 20 minuten doorkoken, zodat alle groenten gaar zijn.
Vermaal de soep met een staafmixer of blender totdat de soep zacht en romig is.
Garneer de soep met een klein beetje yoghurt en croutons.