Groentecurry met broccoli
Aziatische vegetarische variatie
Ingrediënten
- 1 (rode) ui
- 500 gram broccoli
- 200-250 gram kleine tot middelgrote kastanjechampignons
- 1 gele paprika
- 2 eetlepels arachide- of zonnebloemolie
- 2 eetlepels kerriepoeder (Madras)
- 2 dl groentebouillon
- 4 dl kokosmelk (blikje)
- 2 blikjes kikkererwten
- 2 eetlepels fijngeknipte koriander
- zout en peper
- naanbrood met koriander
Bereidingswijze
Pel de ui en hak deze fijn. Maak de broccoli schoon, snijd de stengel in stukjes en verdeel de bloem in kleine roosjes. Borstel of wrijf de kastanjechampignons schoon en verwijder eventueel de steelaanzet. Laat de champignons heel, dan blijven ze lekker knapperig en behouden veel meer smaak. Maak de paprika schoon en snijd deze in smalle repen of blokjes.
Verhit de olie in een hete wok. Bak eerst de ui met het kerriepoeder 2 minuten aan.
Voeg de broccoli en paprika toe, roerbak 1-2 minuten op een hoge warmtebron.
Zet de warmtebron laag en schenk de bouillon en kokosmelk erbij. Breng aan de kook en laat vervolgens op een lage warmtebron de broccoli bijtgaar koken.
Voeg de uitgelekte kikkererwten toe, warm ze mee en zorg ervoor dat de kikkererwten stevig blijven.
Voeg op het laatst de fijn geknipte koriander, zout en peper naar smaak toe. Serveer met het, volgens de aanwijzingen op de verpakking,warme naanbrood.
In plaats van naanbrood kan er ook gekookte zilvervliesrijst bij worden geserveerd. Voor liefhebbers van pittig, kan een in kleine stukjes gesneden rode peper worden toegevoegd.
Extra lekker als je er op het eind wat gesneden broccoleaf aan toevoegt.