Broccolisoep van Rudolph van Veen
Natuurlijk mag de broccolisoep die Rudolph van Veen bij ons op het bedrijf heeft gekookt, niet ontbreken.
Ingrediënten
Voor de broccolisoep
2 stronken broccoli
1 sjalot
1 teentje knoflook
1 rode peper
1 scheutje olijfolie
1.5 l groentebouillon
4 el crème fraîche
Voor de kaascroutons
4 sneetje witbrood
50 ml olijfolie
Bereidingswijze
Broccolisoep
Snijd de broccoli in gelijke stukken. Pel en snijd de sjalot en knoflook in stukjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd hem fijn.
Verhit de olijfolie en fruit de sjalot, knoflook en peper. Voeg de broccoli toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de bouillon. Kook de broccoli op hoog vuur in circa 10 minuten gaar.
Haal de soep van het vuur en pureer de broccoli met de staafmixer. Verdeel de soep over borden, schep er een lepel crème fraîche in, en strooi de croutons erover.
Kaascroutons
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in dobbelstenen. Meng het brood met de olie, verdeel het over een bakplaat en rasp de kaas erover. Bak de croutons in circa 10 minuten goudbruin en krokant en laat ze op keukenpapier afkoelen.
bron: 24Kitchen