Wokkoli, lekker en gemakkelijk
Wokkoli is onze nieuwe belofte, vandaar dat zij ook een apart plaatsje in ons product overzicht verdient.
Eerlijk gezegd dacht René toen hij de Wokkoli voor het eerst zag; wat is dit een lelijke broccoli! En we waren het allemaal met hem eens. Toch hebben wij de Wokkoli (toen alleen bekend onder een pre-commerciële aanduiding) door een aantal fijnproevers laten proberen en kregen als reactie: “Wauw, de smaak is echt fantastisch. Heerlijk zoet en mild!”
Wokkoli, lekker makkelijk
Het grote voordeel van deze Wokkoli-broccoli is dat hij snel vertakt, waardoor niet alleen de roosjes gemakkelijk gebruikt kunnen worden maar ook de stengels. Deze stengels hoeven ook niet geschild te worden, want zij zijn heerlijk mals. De roosjes hebben een open structuur, waardoor weinig water in de kroontjes blijft hangen na het koken of blancheren.
Wokkoli van Hollandse bodem kan geleverd worden van begin juli tot eind oktober.
Niet mokken, lekker wokken
Juist deze eigenschappen maken deze broccolisoort uitermate geschikt voor wokken en roerbakken; het gerecht wordt namelijk niet waterig na toevoeging.
Je zult begrijpen dat we niet lang over de naam van dit product hoefden na te denken.