Bimi tenderstemBimi het milde slanke zusje van broccoli

Bimi ziet er uit als de stengel van de broccoli met kleine broccoli roosjes aan het uiteinde. De smaak is wat milder en zoeter dan normale broccoli. De groente is in Japan ontwikkeld door het natuurlijk kruisen van broccoli met kailan, een Chinese koolsoort. Deze “baby broccoli” is 100% eetbaar, van de stengel tot het bloempje. Roerbak bijvoorbeeld met knoflook en sojasaus voor een voedzame maaltijd vol van smaak.
Deze groente is ook bekend onder de merknamen tenderstem en broccolini.

Bimi van Hollandse bodem, kan geleverd worden van begin juli tot eind oktober.

Gegrilde bimi met Iberico hamCulinaire toepassing

Dit snel groeiende broccoli-ras met open hoofden op fijne, asperge-achtige stengels heeft ook qua smaak veel weg van asperges. De lange broccoli stengels zijn bijzonder mals en sappig, terwijl de smaak van de bloemhoofdjes sterk aan broccoli doet denken. Bimi kun je stoven, blancheren of stomen.

Voedingswaarde van Bimi

Bimi wordt beschouwd als een ‘supergroente’ omdat zij rijk is aan essentiële voedingsstoffen zoals glucosinaat, vitaminen A, C, foliumzuur, calcium en kalium.

Bimi is een groente die met broccoli kan vergeleken worden, ze behoort dan ook tot de Brassicafamilie. Zoals bekend is broccoli zeer rijk is aan voedingsstoffen (proteïnen, mineralen en vitaminen) en bio-actieve stoffen (fenolen, glucosinolaat en carotenoïden). Daarbij is ze rijk aan vezels en linolzuur. Het is bewezen dat bimi meer zink, foliumzuur, antioxidanten en vitamine C bevat dan groene asperge, traditionele broccoli, boerenkool en spinazie.

Deze nieuwe groente heeft nog geen eigen plaatsje in het Nederlands Voedingsstoffenbestand NeVo/RIVM verworven voor de inhoudsstoffen verwijzen wij daarom naar de nutriënten tabel van broccoli, onder aan de pagina.

Gezond kan ook heel lekker zijn

Met onze recepten database hopen wij u te kunnen overtuigen dat gezond ook heel lekker kan zijn, ook op momenten dat u niet veel tijd heeft om in de keuken te staan. Mocht u zelf een lekker recept hebben met bimi, dan horen wij dat natuurlijk graag van u, zodat wij deze aan ons kookboek kunnen toevoegen.

Nutriëntenoverzicht volgens het Nevo-RIVM

nutrienten overzicht Broccoli

bron: http://nevo-online.rivm.nl/

× Hoe kunnen we je helpen?